Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
Mieke Frijters

Mieke Frijters

’s Ochtends vroeg en ’s avonds rond een uur of zes worden de tachtig koeien op boerderij Nieuw Bromo gemolken. Hun verse, warme melk is het startpunt voor de biologisch-dynamische zuivel van WaddenMax, die op het erf van het familiebedrijf gemaakt wordt door Annelies van Tilburg en haar schoondochter Mieke Frijters. Terwijl hun mannen de koeien verzorgen, verwerken zij wekelijks zo’n 700 liter melk tot milde, romige kwark en yoghurt, slagroom en rauwmelkse kaas.

‘Gezonde koeien die volop gras eten: dat levert de lekkerste zuivel op’

Op Nieuw Bromo is veel aandacht voor de dieren en de natuur rondom de boerderij, die op steenworp afstand van de Waddenzee op het Groningse Hogeland ligt. De koeien zijn een kruising tussen zwartbonte Holsteiners en blaarkoppen; sterke, zelfredzame dieren die hun hoorns nog hebben, ’s zomers dag en nacht buiten leven en ’s winters op een dik strobed in de stal vertoeven waar ze voer van eigen teelt krijgen. De schoonste lucht van Nederland, volop ruimte en weilanden vol gras, bloemen en kruiden staan aan de basis van een bijzonder bd-bedrijf, prima melk en ambachtelijk gemaakte zuivel. En die vind je niet voor niets op de kaart bij de Groningse sterrenkok Dick Soek.