Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
Een heidens feest

Een heidens feest

Valentijnsdag is tegenwoordig niet het favoriete singlesfeest. Maarre, vroeger echt wel...

Lees verder
Een gouwe ouwe, maar zoooo leuk. Must-see voor elke foodie. En minstens twee keer kijken!
Julie & Julia

Julie & Julia

Een gouwe ouwe, maar zoooo leuk. Must-see voor elke foodie. En minstens twee keer kijken!

Een gouwe ouwe, maar zoooo leuk. Must-see voor elke foodie. En minstens twee keer kijken!

Lees verder
Westerns en musicals vergaan, maar kookprogramma’s blijven altijd bestaan.
KOOKTV

KOOKTV

Westerns en musicals vergaan, maar kookprogramma’s blijven altijd bestaan.

Westerns en musicals vergaan, maar kookprogramma’s blijven altijd bestaan.

Lees verder
Oh kom er eens kijken…

Oh kom er eens kijken…

…wat ZTRDG in haar tasje heeft. Heb jij al eens besteld bij ZTRDG? Moet je doen! Het is echt een uitpakfeestje. 

Lees verder
Puntneuzen en Kersenpitten

Puntneuzen en Kersenpitten

Verhalen en recepten uit de keuken van Bosch

Lees verder
Kunstzinnige kookboeken

Kunstzinnige kookboeken

Afgelopen zomer lanceerde het Rijksmuseum een prachtig kookboek, vormgegeven door de onnavolgbare Irma Boom en met recepten van tal van (bekende) chefs.

Lees verder
Hollandse Meesters op ZTRDG: Vermeer

Hollandse Meesters op ZTRDG: Vermeer

Op ZTRDG vind je schilderachtig mooie producten van Hollandse bodem. En we zijn meesterlijk goed in smaak. Dan is de link met Hollandse Meesters snel gemaakt, ja laat dat maar aan ons over.

Lees verder
KIJKtip: Wie smelt er voor kunst?

KIJKtip: Wie smelt er voor kunst?

Kunstwerken om bij weg te smelten. Van gesmolten gummy bears tot vloeibaar porselein.

Lees verder
Lekker wegsmelten

Lekker wegsmelten

Waarom zijn kaas, suiker en chocolade in gesmolten toestand nog lekkerder?

Lees verder
Less is more

Less is more

Smaak is puur. Met echt goede producten, is less al gauw more. Bestel daarom vandaag zo min mogelijk op ZTRDG.nl!

Lees verder
KIJKtip: Dry agen moeilijk? Helemaal niet!

KIJKtip: Dry agen moeilijk? Helemaal niet!

In 60 seconden leren hoe je zelf thuis je vlees kan dry agen.

 

Lees verder
My phone is off for you
Plebsbestek

Plebsbestek

My phone is off for you

Nergens is het asociale telefoongedrag duidelijker dan in een restaurant waar eerst de telefoon en autosleutels op tafel worden uitgestald. ‘Plebsbestek’, hekelt etiquettedeskundige Reinildis van Ditzhuyzen.

Lees verder
ook aan de eettafel
Regels zijn er om te breken

Regels zijn er om te breken

ook aan de eettafel

Regels zijn er om te breken. Ook aan de eettafel. De tijden van Downton Abbey – met de ongeschreven culinaire wetten en etiquette – zijn dan wel voorbij, maar er is nog genoeg wat je ‘fout’ kunt doen. En laten wij die missers nou juist interessant vinden.

Lees verder
Voor wie geen geduld heeft
In 81 seconden van je kater af

In 81 seconden van je kater af

Voor wie geen geduld heeft

Voor wie geen geduld heeft

Lees verder
Ken je deze nog?
De hangover die je nooit wilt krijgen

De hangover die je nooit wilt krijgen

Ken je deze nog?

Ken je deze nog?

Lees verder
(ver)rot op aarde

(ver)rot op aarde

Al het leven is ontstaan uit micro-organismen zoals schimmels, gisten, bacteriën en algen. Onzichtbaar, maar zeker ook onmisbaar.

Lees verder
Boter over? Vries het in!

Boter over? Vries het in!

Deze week is de rauwmelkse boeren roomboter extra voordelig. Superlekker, maar ook superveel! We kunnen ons voorstellen dat je zo’n heel blok niet zomaar op krijgt

Lees verder
Gebakken lucht

Gebakken lucht

Steeds meer bakkers experimenteerden met oergranen en zuurdesem en gaven daarmee het bammetje een nieuw gezicht. Voedseljournalist Michael Pollan is daar blij om.

Lees verder
Een waterrevolutie

Een waterrevolutie

Waar zouden we zijn zonder water? Niet in de keuken, denkt Michael Pollan

Lees verder
Element vuur

Element vuur

Een vurig pleidooi voor het zelf koken. "Iedereen die vlees eet, zou eigenlijk een keer moeten jagen."

 

Lees verder
De smaak van de straat

De smaak van de straat

Ga op zoek naar de smaak van de straat, daar waar street art en streetfood samenkomen.

Lees verder
DIY Beauty Food

DIY Beauty Food

Bij het horen van de term ‘van kop tot staart’ denk je al snel aan het verwerken en opeten van alle delen van het dier. Dat is een mooi gegeven en wij dragen dit no waste concept een warm hart toe. Maar wij rekken het begrip ook graag wat verder op. Waarom niet bewust om gaan met alle ingrediënten? Dus werken van loof tot stronk. Of van schil tot pit.

Lees verder
Zoals het heurt

Zoals het heurt

Wat is dat met die ene hand? Inderdaad, je mag nooit met twee handen eten naar je mond brengen. Dat heurt niet. 

Lees verder
Vers lekker!

Vers lekker!

Hoe zie je aan een vis dat 'ie echt vers is? ZTRDG weet het! Lees snel verder..

Lees verder
Wist je dat
Kersen Kennis

Kersen Kennis

Wist je dat

Hier vind je een paar handige kersen-weetjes op een rijtje. Hoe was je ze en bewaar je ze bijvoorbeeld. Altijd handig.

Lees verder
Dutch Cuisine

Dutch Cuisine

Ons kleine kikkerlandje maakt ondertussen al een hoop lawaai in de wereld. We zijn vermaard om Dutch DesignDutch Architecture en Dutch Fashion. Maar wist je dat we ook Dutch Cuisine hebben? Dutch Cuisine staat voor pure Hollandse smaak, ze willen iedereen inspireren om aan de slag te gaan met prachtige Nederlandse seizoensproducten.

Lees verder
Als je zondigt, doe het goed!

Als je zondigt, doe het goed!

Zondigen zonder schuldgevoel, kan dat? Jazeker, als je bewust zondigt. Eigenlijk is het heel simpel: als je zondigt, doe het goed!

 

 

Lees verder
verhaal
Mozzarella van Buffalo Farm Twente

Mozzarella van Buffalo Farm Twente

verhaal

Vijf dagen per week wordt hier verse mozzarella gemaakt, waarbij alleen buffelmelk van eigen buffels wordt gebruikt. Nu zul je denken...mozzarella is toch typisch Italiaans? Zeker, maar van Hollandse buffels en koeien weten Alfons en Andre samen met twee Italiaanse kaasmakers te zorgen voor top-kwaliteit mozzarella van eigen bodem! Dat moet je proeven...

 

Lees verder
Introductie van de nieuwe schijf van vijf
Hoe eet je gezond tegenwoordig?

Hoe eet je gezond tegenwoordig?

Introductie van de nieuwe schijf van vijf

De nieuwe schijf van vijf werd een tijdje geleden geintroduceerd, meer helderheid of juist verwarring? Juglen Zwaan heeft hier een goede kijk op wat ons betreft. Vertrouw op jezelf en niet op logo’s of keurmerken, denk logisch na en dan weet je vanzelf wat goed voor je is. Zo selecteren wij ook onze ZTRDG producten. Hieronder een aantal handige tips en een inkijkje in de wondere wereld van ‘gezond’ leven.

Lees verder
Verhalen
Kromhoekster kip uit het verre Frieschepalen

Kromhoekster kip uit het verre Frieschepalen

Verhalen

Kip, ik heb je is nog niet zo makkelijk. Want gezonde lekkere kip zonder antibiotica, salmonella of ESBL is niet zomaar gevonden. Rene ging voor ZTRDG op zoek naar kip zoals kip hoort te smaken.

Lees verder
Verhaal
Roomboter smeren mag van ZTRDG

Roomboter smeren mag van ZTRDG

Verhaal

Lekker romig van smaak, recht van de boer. Je proeft de seizoenen op je brood. Bij ZTRDG geven wij ruim baan aan biologische roomboter, margarines laten we staan.

 

Lees verder
Vrehaal
Appel Kruimel Zaaalig

Appel Kruimel Zaaalig

Vrehaal

Kijk, hier houden wij nu van!  'Een geestige kledinglijn voor iedereen en je moeder', aldus de jongens en meisjes van Appelkruimel&Fris. Met een goeie portie humor, hollandse nuchterheid en een goed hart hebben zij een kledinglijn voor #echtemensen op de markt gebracht.

Lees verder
achtergrondverhaal over droogbonen
eigen bonen eerst

eigen bonen eerst

achtergrondverhaal over droogbonen

De komst van conservenblik en -pot is bijna de dood voor de droogboon geworden. De droogboon? Op ZTRDG.nl vertellen we je graag hoe dat zit.

Lees verder
kromme kommer

kromme kommer

Waarom liggen er geen kromme komkommers in de supermarkten? Lees meer op ZTRDG.nl

Lees verder
Nieuws
De twijfelachtige versheid van je dagelijkse kost

De twijfelachtige versheid van je dagelijkse kost

Nieuws

In het weekeinde is het heerlijk om een knettervers gekookt eitje te tikken bij het ontbijt. Of om ’s avonds een verse portie kabeljauw te bakken. Maar hoe ‘vers’ zijn vis, groenten, brood of eieren eigenlijk in de supermarkt?

Lees verder
achtergrondverhaal over rozenbottels
message in a bottel

message in a bottel

achtergrondverhaal over rozenbottels

Rozenbottels worden eind augustus geoogst. De oranjerode, flesvormige bottels van de Rosa Alpina (die bloeit met prachtig roze bloemen) worden dan handmatig van de struiken verwijderd en binnen korte tijd verwerkt. Op ZTRDG.nl lees je meer.

Lees verder
en of wij worst lusten..
het regent worst

het regent worst

en of wij worst lusten..

Tijdens de voorrondes van Smaakvol 2010 - de verkiezing van het lekkerste product van Nederlandse bodem - leek het of culinair Nederland zich gestort heeft op de lang verguisde worst. We worden er blij van! Omdat we graag lekkere worst eten. Omdat je bij worst maken ongeveer alles van een dier kunt gebruiken (van spek tot wangen en van orgaanvlees tot bloed).

Lees verder
welke wijn bij je wild? (of je vis of je tamme eend)

welke wijn bij je wild? (of je vis of je tamme eend)

ZTRDG geeft je handvatten om tot een fijne wijn-spijs-combinatie te komen. Uit de categorie 'Een kind kan de was doen...'

Lees verder
holey moley: chocolade met pepers

holey moley: chocolade met pepers

Choco-chili: da's nu eens geen 'lekker-gek' recept in de stijl van kip met Coca Cola of dropijs, het is bijna zo oud als de weg naar Rome. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
kaas uit the Dutch Mountains

kaas uit the Dutch Mountains

In Nederland hebben we geen bergen. Maar wel bergkaas. Uit het behoorlijk platte Friese dorpje Tijnje bijvoorbeeld. 

Lees verder
Meatless Monday of Vleesloze ZTRDG?

Meatless Monday of Vleesloze ZTRDG?

'Als alle Nederlanders 1 x per week geen vlees eten, levert dat evenveel klimaatwinst op als een miljoen auto's minder op de weg'. Daarom vind je bij ons Vleesloze ZTRDG, ook veel heerlijke recepten zonder vlees. Ga er lekker mee aan de slag op je Meatless Monday, je Veggie Thursday of je makkelijke woensdag. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
sjiek vlees: nagelholt

sjiek vlees: nagelholt

Het lijkt op rookvlees, maar het is vele, vele malen lekkerder. Nagelholt of naegelholt is een specialiteit uit de Achterhoek en wordt gemaakt van de muis van het rund. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
een koekenpan die alles kan

een koekenpan die alles kan

Wat is een goede koekenpan? Is dat er een die niet aanbakt? Die mooi krokant bakt? Die lang meegaat? 

Lees verder
zure zuivel

zure zuivel

Yoghurt en karnemelk zijn bekende voorbeelden van gefermenteerde melk, net als kefir. Het verschil tussen bedorven melk en gefermenteerde melk is een verschil tussen goede en slechte bacteriën. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
Guerrilla Gardening

Guerrilla Gardening

Guerrilla Gardening: het fenomeen om tuintjes aan te leggen op plekken waar officieel niet mag. Iedereen kan een Guerrilla Gardener worden. Het is simpelweg een kwestie van de schep oppakken en je eerste plantje neerzetten. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
Neerlands hoop op vleesloze dagen
vega-initiatieven

vega-initiatieven

Neerlands hoop op vleesloze dagen

Vegetariërs, flexitariërs en vleesverlaters laten op allerlei manieren zien hoe leuk en lekker je kunt leven zonder vlees. 

Lees verder
Kaas om trots op te zijn

Kaas om trots op te zijn

Over boerderijzuivel, dat is kaas, boter, karnemelk, room en yoghurt die van de boerderij komt.

Lees verder
Brood: daar zit wat in (of op, of tussen)

Brood: daar zit wat in (of op, of tussen)

Water, meel en zout: meer heb je voor het maken van brood niet nodig. In brood zoals wij dat kennen, zit nog iets extra's: het is gerezen door gist of zuurdesem. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
Waarom je Brood van Gisteren moet eten

Waarom je Brood van Gisteren moet eten

Op 18 april 2011 vond het No Waste Dinner plaats; vier bekende Nederlandse chefkoks kookten er met ingrediënten die - omdat ze niet helemaal comme-il-faut zijn - de winkels doorgaans niet halen en weggegooid worden. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
Nú of een hele tijd niet: Oosterscheldekreeft

Nú of een hele tijd niet: Oosterscheldekreeft

Wie verse kreeft met mals, zoetig kreeftenvlees wil eten, spoedde zich naar Zeeland. Nu meteen, want het Oosterscheldekreeftseizoen is er in volle gang. Ze zijn trots op hun Oosterscheldekreeft in Zeeland en terecht. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
achtergrondverhaal
Het betere buitenkoken

Het betere buitenkoken

achtergrondverhaal

Officieel heet hij 'Outdooroven', maar het robuuste ontwerp van Weltevree kan volgens trendgoeroe Lidewij Edelkoort net zo goed tuinkachel genoemd worden. Groot, stoer en roestig, om mee te poffen, grillen, bakken, stoven en koken. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
Basisschool: meloen

Basisschool: meloen

Officieel is meloen familie van de komkommer en ondanks z'n zoete karakter dus een groente. Met meloen hoef je nauwelijks iets te doen; schoonmaken en opeten is al leuk genoeg. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
Het oogstfeest kan beginnen

Het oogstfeest kan beginnen

Maak zelf de lekkerste jam van zomerfruit. Of chutneys, relish, salsa en pickles om al die komkommers en courgettes ook een bestemming te geven. Moeilijk? Met de filmpjes van ZTRDG.nl wordt het een fluitje van een cent.

Lees verder
voor stoere mannen en vrouwen
Serieuze barbecues

Serieuze barbecues

voor stoere mannen en vrouwen

'Serieuze barbecues' noemt Daan Meeuwig ze. Ze zijn groot en stevig, voor stoere mannen en vrouwen die graag en veel buiten koken. Hij maakt ze zelf, in kleine oplage, van lege olietanks; het merk daarvan kan verschillen, het basisontwerp is identiek. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
Achtergrondverhaal
Vis die wél kan

Vis die wél kan

Achtergrondverhaal

Je mag opgelucht ademhalen. Er zijn namelijk vissoorten waar het wél goed mee gaat. 

Lees verder
ZTRDG leert je alles over zeewier
Basischool: Zeewier

Basischool: Zeewier

ZTRDG leert je alles over zeewier

Heb jij eens wakame, zeesla, dulse of kombu geproefd? Wij zijn er dol op. ZTRDG leert je alles over zeewier.

Lees verder
Zoetwatervis

Zoetwatervis

Zoetwatervis bevat - relatief - veel meer graatjes dan zeevis en dat maakt ze lastiger om te koken en te eten. Toch wordt er in Nederland nog volop op gevist op. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
Wijn met kurk of schroefdop

Wijn met kurk of schroefdop

Wie als wijnliefhebber nog steeds meent dat een goede wijn natuurkurk behoeft, moeten we (alweer) teleurstellen. Toegegeven: er gaat niets boven het welklinkende 'plop' van een fles die ontkurkt wordt, maar onderzoek wijst keer op keer uit dat de wijn zelf het blijst wordt van een ordinaire metalen schroefdop.

Lees verder
Foute Boon

Foute Boon

Hoe verantwoord is de teelt van sojabonen? Er worden gigantische stukken oerbos voor gekapt, enorme hoeveelheden uiterst giftige onkruidverdelger bij gebruikt en dan hebben we het nog niet eens over de voedselkilometers die soja op de teller schrijft en de rechtstreekse relatie tot de bio-industrie. Soja blijft een lastig verhaal. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
Verhaal
Snelle druiven

Snelle druiven

Verhaal

Wijn uit Nederland: het blijft dubieus klinken. We zijn geen land van Chateaus, terroir, domaines en oude stokken. En onze zomers mogen dan wel steeds warmer en droger worden, maar of ze warm en droog genoeg zijn? 

Lees verder
Verhaal
Jan Splinter en de winter

Jan Splinter en de winter

Verhaal

Wie het hart op de goede plaats heeft, maar ook een bodem in de portemonnee, zal toch vaak het eerst bezuinigen op biologisch vlees. Niet doen! Met deze tips van ZTRDG eet je de hele winter verantwoord en lekker vlees voor hetzelfde geld. 

Lees verder
achtergrondverhaal over ricotta
knoflook zonder netkousen

knoflook zonder netkousen

achtergrondverhaal over ricotta

Achtergrondverhaal over verse knoflook.

Lees verder
achtergrondverhaal over ricotta
nee, ik ben geen aardappel

nee, ik ben geen aardappel

achtergrondverhaal over ricotta

ZTRDG bakt z'n bataat het liefst, zodat ie een lekker knapperig buitenkantje krijgt.

Lees verder
Wie plukt mij?

Wie plukt mij?

Hoewel Nederlanders doorgaans snel te porren zijn voor alles met het etiketje 'gratis', laten we het schromelijk afweten als dat gratis uit de natuur is. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
psst, niet vergeten!

psst, niet vergeten!

Pastinaak, aardpeer, kardoen, palmkool...  geen liedje van Drs. P, maar een opsomming van 'vergeten groenten'.

Lees verder
achtergrondverhaal over ricotta
brave kaas

brave kaas

achtergrondverhaal over ricotta

Ricotta is zo'n product waarmee je 'alle kanten opkunt': het mag bij de pasta, je kunt er taart mee bakken, gnocchi mee maken, het is lekker op een cracker en doet het prima op een pannenkoek met bosbessen of een blini met gerookte zalm. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
basisschool: sla

basisschool: sla

Verse groene blaadjes, volle, ronde kroppen. Hoe verser, hoe lekkerder geldt voor alles, maar vooral voor sla.

Lees verder
nooit van gehoord

nooit van gehoord

Zeekool? Nooit van gehoord. Het groeit op de meest onherbergzame plekken aan zee, maar eerlijk gezegd waren we nog nooit op het idee gekomen dat je die weerbarstige plantjes tussen de basaltblokken ook kunt éten. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
Is it a bird? Is it a plane?

Is it a bird? Is it a plane?

Een Noord-Hollandse Blauwe is geen kippenschuurkip. Ze zijn namelijk gróót: een hennetje weegt al snel 2 kilo, een haan kan nog zwaarder worden. Het is wél een ouderwets lekkere kip die smaakt zoals kip bedoeld is.

Lees verder
who needs mozzarella?

who needs mozzarella?

Want graskaas is een vrij gangbare kaas die je door heel Nederland tegenkomt en meikaas is een zeldzaamheid. 

Lees verder
ingewikkeld vlees

ingewikkeld vlees

Kalfsvlees was lange tijd zó omstreden, dat je het haast niet meer zou eten. Inmiddels weten we beter en gaat het beter.

Lees verder
achtergrondverhaal over asperges
zing een liedje voor mij alleen

zing een liedje voor mij alleen

achtergrondverhaal over asperges

Als je verse asperges over elkaar beweegt, knisperen en piepen ze. Telers noemen dat 'zingen'.

Lees verder
Mijn wiegje was een stijfselkissie
crème fraîche

crème fraîche

Mijn wiegje was een stijfselkissie

Wat is crème fraîche? En waar komt het vandaan? ZTRDG schrijft er over in juni 2010.

Lees verder
Basisschool: bessen

Basisschool: bessen

We openen het fruitseizoen! Een opfriscursusje.

Lees verder
tomatentrendje

tomatentrendje

Heirloom tomaten zijn van een oud ras en niet hybride (gekruist met andere soorten), en zogeheten 'zaadvast'. Ze hebben namen die niet zouden misstaan op een cocktailkaart, rijpen soms eindeloos lang en nemen vaak wonderlijke, maar zelden gelijkmatige vormen aan. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
Ruwe bolster
artisjok

artisjok

Ruwe bolster

Een gekookte of gestoomde (nog lekkerder) artisjok serveer je doorgaans met een vinaigrette of zelfgemaakte (kruiden)mayonaise. Als er maar een duidelijk zuurelement in zit. Lees en kook meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
basisschool: wat is biologisch-dynamisch?

basisschool: wat is biologisch-dynamisch?

Wie zich in z'n 'dagelijks brood' gaat verdiepen, stuit vroeg of laat op biologisch-dynamische voeding. Al of niet voorzien van het Demeter-keurmerk. B-D, voor insiders. Lees er meer over op ZTRDG.nl

Lees verder
Basisschool: zuurkool

Basisschool: zuurkool

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is zuurkool niet hetzelfde als gepekelde of in zout ingelegde kool. Lees op ZTRDG.nl waarvan zuurkool z'n zure smaak krijgt.

Lees verder
Boerenkool met temperament

Boerenkool met temperament

Cavalo nero wordt ook wel palmkool genoemd. Wij noemen het boerenkool met temperament. 

Lees verder
lees meer.....
Gastro-varken

Gastro-varken

lees meer.....

Livar staat voor Li-mburgs Var-ken, ook wel kloostervarken genoemd. Deze varkens smaken anders. Ze leven langer, krijgen lekker te eten, hebben een goed leven, wonen in een echte stal die regelmatig uitgemest wordt. En ze kunnen écht in de modder of het stro rondscharrelen. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
Draagbaar oventje

Draagbaar oventje

Slow food op z'n Noord-Afrikaans: daar heb je een tajine (spreek uit: tazjien) voor nodig. 

Lees verder
Basisschool: citrusfruit

Basisschool: citrusfruit

Hoe doorsta je zo'n periode met winterkost waarin je snakt naar iets waarin je de zon proeft? Daar heeft de natuur citrusfruit voor bedacht.

Lees verder
Pannenkoek!

Pannenkoek!

Wat bij ons inmiddels is verworden tot kindertraktatie (en scheldwoord) geldt wereldwijd als een van de handigste verpakkingsmaterialen van eten. We hebben het over de pannenkoek. Lees meer op ZTRDG.nl

Lees verder
Groen-met-pit

Groen-met-pit

Een van de vroegst verschijnende wilde plantjes die je kunt eten is Barbarakruid, ook wel winterkers genaamd. Het smaakt een beetje pittig en peperig, zoals waterkers, radijs of scherpe rucola. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
Succes-ei

Succes-ei

Rondeeleieren combineren dierenwelzijn met duurzame aspecten. De kippenmest wordt opgevangen en gedroogd, om later te gebruiken. 

Lees verder
Scharreleieren uit de muur

Scharreleieren uit de muur

Wij verse waar (ook ná winkelsluitingstijd), boer extra inkomsten. Mooi toch? 

Lees verder
Zoek de tien verschillen

Zoek de tien verschillen

Groene asperges groeien lekker in de open lucht, witte worden onder de aarde om blank te blijven. 'Aanaarden' heet dat in vaktermen.

Lees verder
Kruidje-roer-me-niet

Kruidje-roer-me-niet

Basilicum, rozemarijn, tijm en oregano, een rijtje mediterrane kruiden: dat kun je ongetwijfeld zó opdreunen. Maar Hollandse kruiden? We weten nauwelijks nog met welke verse kruiden we kookten, laat staan in welke gerechten die kruiden gebruikt werden. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
Hommel, honingbij wat is het verschil?
Bezige bij

Bezige bij

Hommel, honingbij wat is het verschil?

Als we het hebben over bijen, denken de meeste mensen direct aan honingbijen en zien daarbij in gedachten een hommel voor zich. Zou het door Walt Disney komen, dat we die twee verwarren? Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
waterijs op z’n Italiaans
Granita

Granita

waterijs op z’n Italiaans

Granita is waterijs. Niet zoals wij dat kennen op een stokje, maar een grofkorrelig geschraapt ijs dat het midden houdt tussen sorbetijs, schaafijs en een slush. Italianen grijpen er op zomerse dagen al na het ontbijt naar. Lees meer op ZTRDG.nl

Lees verder
Water voor later: KRNWTR

Water voor later: KRNWTR

Water uit een flesje: wat ooit zo gezond leek en vooruitstrevend, begint langzaam maar zeker de contouren aan te nemen van een onnozele gewoonte. Flessenwater belast het milieu tot 30.000 keer meer dan kraanwater. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
kraak en smaak

kraak en smaak

De bruine zaadjes bevatten vezels en omega-3 vetzuren en schijnen goed voor hart en bloedvaten te zijn én voor glanzend haar en een stralende huid.

Lees verder
tipo 00

tipo 00

Bloem die heel geschikt is voor verse eierpasta en andere deegwaar die je direct opeet.

Lees verder
Alle kleuren van de regenboog

Alle kleuren van de regenboog

Geel, wit, roomkleurig, aubergine, knalpaars, zwart, rood en… oranje: in die kleuren kunnen we tegenwoordig worteltjes eten. In navolging van de gekleurde krootjes en vrolijke bosjes regenboogsnijbiet die de afgelopen de markt opfleurden, maakt het multi-color bospeentje zijn comeback. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
Appeltje voor de dorst

Appeltje voor de dorst

Omdat je niet alles wat je oogst meteen wilt opeten, conserveren we al duizenden jaren ons eten. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
warme winterwijn
Gloeiwijn

Gloeiwijn

warme winterwijn

'Kerstmis in een glaasje': zo smaakt een mok Glühwein. Traditioneel gemaakt van rode wijn verwarmd met citrusvruchten en specerijen en gezoet met suiker of honing. Je vindt twee snelle recepten om met veel mensen wel van te genieten op ZTRDG.nl.

Lees verder
de fijne kneepjes van het koffiebranden
het koffie-atelier van Blanche Dael

het koffie-atelier van Blanche Dael

de fijne kneepjes van het koffiebranden
Lees verder
het verhaal van de Fairtrade bananen
goede bananen

goede bananen

het verhaal van de Fairtrade bananen
Lees verder
oude granen zijn helemaal van nu
vintage graantje meepikken?

vintage graantje meepikken?

oude granen zijn helemaal van nu

Emmer, bulger, freekeh of gierst? ZTRDG pikt graag zo’n oeroud graantje mee. Een inleiding in vintage granen die weer helemaal kunnen. 

Lees verder
Jochen Beurer

Jochen Beurer

'Duitse wijn is spatzuiver, Duitse wijn is oprecht en vooral, Duitse wijn is hééééél erg lekker! Zum Wohl!'

Lees verder