Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
  • Wisselend aanbod per dag
  • op woensdag & vrijdag alle producten beschikbaar      
  • Meer weten over ZTRDG?

Maxine Mantel

Maxine Mantel houdt van koken, van nieuwe recepten bedenken en van… pindakaas! Na jaren van experimenteren en proeven ontwikkelde ze het perfecte recept voor ambachtelijke pindakaas en besloot de van-huis-uit juriste er voor te gaan. Sinds 2014 heeft ze haar eigen pindakaasmakerij in hartje Amsterdam en brengt ze onder het label VANMAX drie soorten op de markt: een klassieke met 93% pinda’s en een vleugje chilipeper, een bijna romige cashew pindakaas en een waanzinnig lekkere met pistache.

 ‘Net als bij koffiebonen en wijndruiven heb je pinda’s in allerlei soorten en smaken’

Haar rauwe pinda’s en noten roostert Maxine droog in de oven, een procedé dat veel gezonder is dan het gebruikelijke frituren in olie. Vervolgens worden de nootjes vermalen en voegt Maxine smaakmakers toe. Dat zijn er zo min mogelijk, want de volle smaak en de smeuïge structuur van de noten heeft niet veel nodig. Om diezelfde reden zitten er ook geen toegevoegde suikers, geen E-nummers en geen geharde vetten in. Natuurlijk mag je de pindakaas VANMAX op een geroosterde zuurdesemboterham smeren, maar probeer ‘m ook eens op een toastje bij een mooi glas wijn – dat smaakt namelijk geweldig.