Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
Limabonen (bio)

450g

Greenage

De reus onder de bonen. Ze worden ook wel boterbonen en olifantsbonen genoemd. Wit en groot en daarom bij uitstek geschikt om beetgaar te koken en heel te laten 
Gekookte limabonen kun je af laten koelen en daarna verwerken in een lekkere salade met tonijn, rode ui en een flinke scheut extra vergine olijfolie. Maar limabonen eet je natuurlijk ook warm in diverse soepen en schotels, zoals blanke chili of cassoulet. Limabonen komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika maar tegenwoordig worden ze in praktisch bijna alle bonen-producerende landen geteeld.

Dit product is leverbaar op

  • zo
  • ma
  • di
  • wo
  • do
  • vr
  • za
3,29

Specificaties

Voedingswaarden per 100g

Energie
1395 kJ / 333 kcal
Verzadigd vet
0,2 g
Vet
0,9 g
Koolhydraten
44,9 g
Suikers
2,1 g
Voedingsvezels
15,2 g
Eiwitten
23,4 g
Zout
0,04 g

Bewaren

Droog en donker bewaren

Bereiden

Was de limabonen en week ze een nacht in een pan met ruim water. Kook ze daarna 60-90 minuten in ruim water. Gebruik 80 tot 100 gram rauwe bonen per persoon.

Tenminste houdbaar tot

6 maanden

Allergie

Kan sporen bevatten van noten en pinda

Extra info

Biologisch

Recent bekeken