Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
Kapucijners - Van Hollandsche Bodem (bio)

Niet zomaar Van Hollandsche Bodem, nee: alléen Van Hollandsche Bodem. De kapucijner is een typisch Hollandse boon (ook al heeft hij qua uiterlijk meer weg van een erwt) en deze vind je dan ook praktisch alleen in Nederland.

De kapucijner is het voorbeeld van een gewas wat verdrongen is door “gewonere” erwten en bonen – terwijl eeuwenlang kapucijners op zowat op iedere eettafel in Nederland stonden. Kapucijners zijn een beetje moeilijke peulvruchten voor een boer. Ze brengen stikstof in de grond (hoera voor deze natuurlijke bemesting van de bodem!) maar zijn wanneer ze in de buitenlucht te drogen hangen, uiterst kwetsbaar voor water. En in ons land regent het nu eenmaal op onvoorspelbare basis en helaas ook relatief veel. 

Dit product is leverbaar op

  • ma
  • di
  • wo
  • do
  • vr
  • za
  • zo
2,39

Specificaties

Voedingswaarden per 100g

Energie
1286 KJ/ 305 kcal
Vet
1,5 g
Verzadigd vet
0,2 g
Koolhydraten
43,0 g
Suikers
0,0 g
Voedingsvezels
20.0 g
Zout
0,03 g

Bewaren

Droog en donker bewaren

Bereiden

Was de kapucijners en week ze een nacht in een pan met ruim water. Kook ze daarna 60 - 90 minuten in ruim water. Gebruik 80 g rauwe kapucijners per persoon.

Tenminste houdbaar tot

6 maanden

Allergie

Kan sporen bevatten van noten en pinda

Extra info

Biologisch

Recent bekeken