Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
Woesteknoest

450g

Desemenzo

De Woeste Knoest is één van de eerste broden die Desemenzo op de markt bracht. Edwin Klaasen stond ermee in de finale van Smaakvol 2009 bij de Librije in Zwolle en dat was zijn doorbraak. Het visitekaartje van Desemenzo is de visie op brood:

brood van pure ingrediënten, zonder toevoegingen, met veel karakter, allemaal door goede procesbeheersing.

In de Woeste Knoest zit een beetgare roggekorrel die drie dagen voor het bakken is gefermenteerd. Dit geeft een licht mild zuurtje aan de smaak en dat is erg lekker bij gezouten roomboter. De Woeste Knoest dankt zijn naam overigens aan één van Edwin's zonen - held Stijn. Hij vroeg Edwin of de bol woest gebakken was. Dat komt doordat de sluiting van het deeg openbarst in de oven. In zijn verbeelding was het een woeste knoest. Edwin vond het een mooie benaming. Bij elke Woeste Knoest denkt hij nu aan zijn held.

Via ZTRDG krijg je het almost ready. Dan hoeft het alleen nog even de oven in en staat het vervolgens lekker geurend, knapperig en vers op tafel.

 

Dit product is leverbaar op

  • do
  • vr
  • za
  • zo
  • ma
  • di
  • wo
3,69

Specificaties

Voedingswaarden per 100g

Energie
858 kJ, 202 kcal
Vet
1,0 g
Koolhydraten
42,1 g
Eiwitten
6,7 g
Zout
0,3 g

Bewaren

Droog en donker bewaren

Bereiden

Afbakken in voorverwarmde oven op 200ºC, ongeveer 15 minuten. Voor het aansnijden even laten afkoelen, dat leidt tot het beste resultaat.

Ingrediënten

Bloem, speltmeel, desem, zout, water

Tenminste houdbaar tot

2 dagen

Allergie

Gluten. Kan sporen van noten bevatten

Recent bekeken