Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
  • Wisselend aanbod per dag
  • op woensdag & vrijdag alle producten beschikbaar      
  • Meer weten over ZTRDG?

Kikkererwten en Hummus.

  • hummus
  • zelf maken

Tegenwoordig kun je alle soorten hummus kopen maar het is ook leuk om je eigen variant te maken. Wij hebben een basis recept voor je gemaakt waar je aan toe kunt voegen wat jij lekker vindt. Dus duik de keuken in en maak je eigen signature hummus. Bon apetit!

Wat heb je nodig?

500 g gedroogde kikkererwten

1 el + 1/2 tl bakpoeder

2 dl tahin

2 tenen knoflook

2 – 4 el citroensap

zout

Zo maak je de hummus:

  1. Week de kikkererwten een nacht in een grote kom met ruim koud water en 1 el bakpoeder.
  2. Spoel de kikkererwten schoon en laat ze goed uitlekken.
  3. Doe ze in een grote pan, voeg zoveel water toe dat de kikkererwten ca. 2 cm onderstaan.
  4. Voeg 1 tl bakpoeder toe en breng aan de kook. Kook voor 2 a 3 uur met de deksel op de pan. Laat het geheel afkoelen en bewaar een beetje van het kookvocht.
  5. Pureer de kikkererwten met 2/3 van de tahin in de keukenmachine tot er een gladde massa ontstaat.
  6. Als de hummus te dik is kun je wat kookvocht toevoegen tijdens het mengen
  7. Breng op smaak met de rest van de tahin, knoflook, citroensap en zout. Besprenkel met olijfolie en platte peterselie.

Lekker op een broodje, bij de couscous, dippen met een wortel of bleekselderij of gewoon op je boterham! Een wit wijntje misstaat ook niet bij een borrelhapje met hummus, deze bio Riesling Gipskeuper is een echte aanrader. Op de zomer!