Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
Kruidige chocoladetaart

Kruidige chocoladetaart

met stoofpeertjes

ca. 60 min
12
personen


Een prachtige donkere zware taart, past bij het weer. De bladeren beginnen van de bomen te vallen en dat betekent dat de peren rijp zijn. Volrijp sappige peren. En ja, dat moet dan toch met chocolade, want dat is gewoon heel erg lekker. We kruiden de peertjes flink om de chocolade niet te laten overheersen. Je kan de taart zo zoet maken als je zelf wil door te spelen met meer of minder perenstroop. De stoofpeertjes zijn van De Laarhoeve, bereid volgens een ouderwets recept waarbij de peertjes urenlang mogen slow stoven. Wil je je eigen peertjes stoven? Een lekker recept vind je op ZTRDG.nl. Tip: Als je toch aan de slag gaat met slow stoven, maak een dubbele hoeveelheid. Perfect om lang te bewaren.

Ook Lekker (met)

Voor het taartdeeg:
220 g bloem
3 el suiker
½ tl zout
150 g koude boter in blokjes
50 ml ijswater

Voor de vulling:
4 el suiker
rasp van ½ citroen
2 el bloem
500 g rood fruit (bijv. aardbeien, aalbessen, bramen, frambozen)
1 ei
2 el suiker

Extra nodig: keukenmachine, plastic folie, bakpapier
0 0
ROOD FRUIT GALETTE

ROOD FRUIT GALETTE

MET BRAMEN, AALBESSEN EN FRAMBOZEN
Main
15 min. + 1 uur in de koeling + ca. 40 min. in oven
4
personen
1 el boter om in te vetten
30 g suiker + extra om de schaal te bestrooien
½ citroen
2 eieren
175 ml slagroom
125 ml volle melk
mespunt zout
50 g bloem
40 g amandelmeel
1 vanillestokje
500 g peren
Extra nodig:
1 lage ovenschaal (inhoud 1½ L)
poedersuiker om te bestrooien
0 0
Peren clafoutis met amandel

Peren clafoutis met amandel

Desserts
ca. 60 min
8
personen
Taart:
180 g wortel
180 g pompoen
300 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
1 tl gemberpoeder
1/4 el nootmuskaat
merg van 1 vanillestokje
mespuntje zout
265 g bruine basterdsuiker
4 eieren
250 ml zonnebloemolie
Crème laag:
250 g mascarpone
150 g poedersuiker
2 el citroensap
120 g granaatappel pitten
0 0
pompoen-wortel taart

pompoen-wortel taart

uit de oven
Main
ca. 60 min
6
personen

Recent bekeken