- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Kersenclafoutis met citroen

Kersenclafoutis met citroen
slagroom en geschaafde amandel
ca. 50 min + 20 min afkoelen
Clafoutis van kersen. Een klassieker. Wil je hem volgens echt Frans recept maken dan laat je de pitten in de kersen zitten (geeft extra smaak). Wie liever zijn tanden spaart, kan beter eerst ontpitten.
Recept ingrediƫnten Print
5 el kokosbloesemsuiker (ca. 40 g )
500 g kersen
½ citroen
1 vanillestokje
2 eieren
40 g amandelschaafsel + 20 g extra voor garnering
50 g tarwebloem
1 msp zout
125 ml volle melk
175 ml slagroom
poedersuiker voor garnering
Extra nodig:
kersenontpitter
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
- Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de ovenschaal in met wat boter en bestrooi met de helft van de suiker. Was en ontpit de kersen. Boen de citroen schoon en rasp de schil fijn. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de eieren los.
- Maal de 40 g amandelschaafsel fijn in de keukenmachine en meng het citroenrasp, de bloem, het zout en de overige helft van de suiker erdoor. Klop de eieren los en meng dit met de room, melk en vanillemerg door het amandelmengsel.
- Zet de vorm op een bakplaat, schenk het mengsel in de vorm en verdeel de kersen erin. Bak de ‘clafoutis’ in het midden van de oven in ca. 40 minuten net gaar en goudbruin.
- Laat de clafoutis ca. 20 min afkoelen tot lauwwarm. Rooster de overige 20 g amandelschaafsel lichtbruin in een droge koekepan.
- Bestrooi de clafoutis met het amandelschaafsel en licht met poedersuiker en serveer.