Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.

Karin Gefken

Agropošta maakt je blij met limonade in volwassen smaken, gemaakt van natuurlijke ingrediënten en verpakt in prachtige sachets die precies genoeg zijn voor één glas. Die siropen worden gemaakt door de familie Ŝvaić, die in Kroatië veld en beemd afstruint om de mooiste biologische en wilde ingrediënten te verzamelen. Salie, vlierbloesem en lavendel bijvoorbeeld. Maar ook sappige, biologische citroenen, die geteeld en geplukt worden op kleine eilandjes in de Adriatische zee.

 ‘De salie is mijn favoriet: heel bijzonder en verrassend. Ik drink ‘m koud, warm of met een scheutje wodka’ ‘

Dankzij Karin Gefken kunnen we ook in Nederland genieten van de puur-natuur siropen van Agropošta. Via haar Servische moeder stuitte ze op de zakjes siroop, waarna haar nieuwsgierigheid was gewekt. Ter plekke is ze gaan kijken hoe de productie bij de Ŝvaićs in zijn werk gaat; van het wildplukken van ingrediënten tot het bereiden van de siroop waarin de smaakmakers 72 uur mogen trekken. Dat de siropen ook hier meteen in de smaak vielen verbaast haar niet. Je kunt ze namelijk op verschillende manieren drinken en gebruiken: warm, koud of door een cocktail – het is allemaal even lekker.