Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
Judy Kerkhofs

Judy Kerkhofs

Heel klein is Judy Kerkhofs begonnen op De Laarhoeve, de boerderij waar ze opgroeide in het Brabantse Diessen: met eigen fruit werd jam gemaakt, de oogst uit de moestuin werd verwerkt tot soepgroente. Vijftien jaar later draaien ze op De Laarhoeve hun hand niet om voor 50.000 potjes jam. En stoven ze met eenzelfde voortvarendheid tientallen kilo’s kaneelappeltjes, peertjes en rode kool. Van boerderij-met-hobbykeuken groeide De Laarhoeve uit tot een professioneel bedrijf waar oogst-overschotten en tweede keus-producten worden verwerkt tot heerlijke jams, sauzen, chutneys en meer.

‘Onze stoofpeertjes worden ’s ochtends opgezet en zijn ‘s middags pas klaar’ 

Judy werkt met zo’n 25 mensen die op zorgboerderij De Laarhoeve een dagbesteding hebben. Haar moeder, Maria, koopt de ingrediënten in en ontwikkelt receptuur. Bijzondere smaakcombinaties en zo min mogelijk toegevoegde suiker staan aan de basis van al het lekkers dat De Laarhoeve verlaat. Dat daar geen onnatuurlijke geur-, kleur- of smaakstoffen aan worden toegevoegd spreekt voor zich. Wat er in zit, moet je zo goed mogelijk kunnen proeven, vindt Maria. En reken maar dat je dat doet is als je hun aardbeien-basilicumjam of bosbes-gageljam op je broodje smeert.