Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
Henk van Oers

Henk van Oers

Respect voor dieren kreeg boerenzoon Henk van Oers met de paplepel ingegoten. Op de boerderij waar hij opgroeide liepen zo’n 25 melkkoeien en wat varkens rond; het bedrijf was niet biologisch-gecertificeerd, maar vader Van Oers boerde zo natuurlijk als maar kon. Hoorns afzagen of staarten knippen, daar deed hij niet aan mee. Het was dus niet zo vreemd dat Henk, die naar de slagersvakschool ging, in 1981 medeoprichter werd van De Groene Weg Slagerij, een keten biologische slagerijen die in rap tempo groeide.

‘Biologisch is mooi, maar ik ga daarnaast voor de allerbeste kwaliteit’

In 2006 begon Henk met Deli Harmony, het eerste Nederlandse bedrijf dat een compleet assortiment vleeswaren maakt van de beste kwaliteit biologisch vlees. Henk koopt rechtstreeks in bij ‘zijn’ boeren en komt ook bij ze thuis om met eigen ogen te zien hoe ze werken, of hun dieren voldoende buiten komen en of de biggen en kalfjes lekker lang bij hun moeder kunnen blijven. Dat is niet om een mooi verhaal te kunnen vertellen aan zijn klanten, maar omdat het de kwaliteit van het vlees ten goede komt. En dát is wat hij voor ogen heeft met Deli Harmony: het beste van het beste wat smaak betreft.