Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
  • Wisselend aanbod per dag
  • op woensdag & vrijdag alle producten beschikbaar      
  • Meer weten over ZTRDG?

Heijdra

Chef-koks zijn blij met de ‘dubbeldoelkoeien’ van Edwin en Anita Heijdra. Het vlees van deze runderen is namelijk van ouderwetse kwaliteit: prachtig gemarmerd, goed van smaak en mals. De luxe delen belanden met regelmaat in sterrenrestaurants, maar gelukkig blijft er voldoende over voor thuiskoks.

Wekelijks gaan er zo’n vijf koeien van de boerderij naar het slachthuis: afgemolken exemplaren die bij Heijdra zijn afgemest tot mooie, stevige, vleeskoeien.

Anita Heijdra: ‘Melkkoeien krijgen bij ons een tweede leven’

Boerenzoon Edwin was vroeger veelvuldig op de veemarkt te vinden, maar gaat nu melkveehouders af om gezonde, sterke dieren te selecteren voor zijn vleesveebedrijf. Omdat hij wil laten zien dat deze dieren nog altijd van waarde zijn. Dat ze onder goede omstandigheden en met het juiste voer in een dag of zeventig weer op gewicht zijn. En dat het veel duurzamer is om dieren die hier zijn opgegroeid ook in de regio te slachten en consumeren.