- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Thema Recepten /
- Groenten (vegetarisch) /
- Vegetarische Spinazie lasagne

Met lasagne kan je grenzeloos variëren. Deze vegetarische versie met spinazie en bio-mozarella doet in niets onder voor de traditionele versie uit Bologna, integendeel. De combinatie van verse tomaatjes en spinazie is verrukkelijk. Verse basilicum, een scheutje rode wijn en knoflook zorgen voor de italiaanse finesse. Buon appetito!
Tip: Zorg dat de lasagnebladen goed bedekt zijn met vocht anders worden ze niet gaar in de oven.
Recept ingrediƫnten Print
3 tenen knoflook
500 g spinazie
2 el olijfolie
2 witte uien
bosje verse basilicum
1 el gedroogde oregano
2 potten tomatensaus basis
flinke scheut rode wijn
8 plakken verse lasagne (2 doosjes)
250 ml zure room
20 honing tomaatjes
2 bollen mozzarella
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Snij 2 tenen knoflook fijn en laat het samen met de spinazie kort slinken in een hete pan en zet even apart.
- Fruit een gesnipperde ui in een pan met 1 eetlepel olijfolie, 1 teen knoflook en 4 takjes verse basilicum. Blus af met een scheut rode wijn en voeg de tomatenbasis en oregano toe.
- Laat 15 minuten zachtjes pruttelen en licht inkoken, daarna pureren.
- Schep wat tomatensaus in de ovenschaal.
- Beleg met 1 laag lasagnevellen en hierop de zure room. Leg weer 1 laag lasagnevellen neer en beleg nu met spinazie.
- Herhaal dit tot alles op is en leg de mozzarella bovenop.
- Halveer de tomaatjes en leg druk zachtjes tussen de mozzarella. Bak in de oven voor ca. 20 min.