Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
  • Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
  • Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
  • Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
Gravad Lax à la minute

Gravad Lax à la minute

met biet en crème fraîche

ca. 60 min
4
personen

Uit dé Scandinavische keuken, dit gerecht met zalm. Grav is Zweeds voor "gat in de grond" en Lax is "zalm". Grad Lax staat voor de manier waarop vissers vroeger de zalm bewaarden.

Nu staat Grad Lax voor de bereiding waarin met kruiden,  zout en suiker de zalm in een speciale marinade op smaak wordt gebracht. In deze versie wordt de zalm gesneden en op smaak gebracht met dille, citroen en olijfolie. En omdat we toch op dreef zijn, voegen we rode biet toe! 

Ook Lekker (met)

1 knolselderij
3 takjes tijm
1 teen knoflook
6 el olijfolie
75 g rucola
150 g pompoen
225 g gemengde paddenstoelen
2 el hazelnoten
20 g wilde gedroogde bosbessen
2 el geraspte Parmezaan
0 0
Zacht gegaarde knolselderij met pompoen

Zacht gegaarde knolselderij met pompoen

paddenstoelen, wilde bosbessen en rucola
Hoofdgerecht
ca. 40 min
2
personen
stoofperen:
ca. 1 kg stoofperen (geschild gewicht)
½ l water
250 ml rode wijn
60 g suiker
3 cm verse gemberplakjes
custard:
400 ml melk
1 vanillestokje
20 g suiker
4 eidooiers (eiwitten bewaren voor de merengues)
1 volle el. bloem
merengues:
4 eiwitten
200 g suiker
spuitzak met spuitje
garnering:
1 cake
125 ml slagroom
Extra nodig: mixer, bakpapier
0 0
Classic No Stress Christmas Trifle

Classic No Stress Christmas Trifle

met stoofperen en merengues
Desserts
2 uur 30 minuten
8
personen

Recent bekeken