- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- fwl7 /
- Freekeh zonder fratsen maar met kip

Freekeh zonder fratsen maar met kip
en groene kruiden
ca. 40 min
Jamie Oliver en Ottolenghi zijn groot fan van freekeh en wij begrijpen wel waarom. Het heeft een volle, licht geroosterde, nootachtige smaak en een heerlijke crunchy textuur. En kijk maar eens wat je er allemaal mee kunt.
Recept ingrediënten Print
ca. 300 g kipdijfilet
4 el Smoking’ bell pepper hot sauce
100 g freekeh gebroken
1 komkommer
sap van ½ citroen
4 takjes dille
2 takjes munt
zout en peper
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smeer de kip in met de hot sauce, leg in een ovenschaal en bak ze in ca. 35 minuten gaar.
- Breng een pan gezouten water aan de kook, haal van het vuur en laat de freekeh ca. 25 minuten daarin wellen.
- Snij de komkommer in linten met een dunschiller. Snij de kruiden fijn en meng de komkommer.
- Besprenkel de komkommerlinten met citroensap en breng op smaak met peper en zout.
- Giet de freekeh af en spoel af met koud water.
- Meng alle ingrediënten voor de salade met elkaar en leg de pittige kip bovenop. Serveer eventueel met extra hot sauce een schijfje citroen.