- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Hoofdgerecht /
- Entrecote met ansjovisboter

Entrecote met ansjovisboter
en gestoofde koolrabi
ca. 45 min
We kunnen niet precies achterhalen wat dit gerecht nou tot een topper maakt. Is het de licht gestoofde koolrabi? Of juist dat verleidelijk smeltende klontje ansjovisboter op het malse stukje vlees? Het zou best eens die boter kunnen zijn, want dit kleine visje - hoe subtiel ook aanwezig - zorgt voor de nodige smaak. Dus als je het niet heel erg vindt, doen wij er nog een klontje bij.
Recept ingrediƫnten Print
2 tenen knoflook
2 el peterselie
4 st ansjovis
125 g boter
2 sjalotten
1 citroen
500 g koolrabi
100 ml groenten/knoflookbouillon
bosje kervel
2 entrecotes
1 trosje honingtomaten
olijfolie om te bakken
zout en peper
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
- Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Snij één teentje knoflook, peterselie en ansjovis fijn en meng door de boter. Breng eventueel op smaak met peper. Zet de ansjovisboter koud weg.
- Snipper de sjalotten en rasp de schil van een halve citroen.
- Schil de koolrabi en snij in grove stukken.
- Verwarm één eetlepel ansjovisboter in een koekenpan en fruit de sjalot. Voeg de citroenrasp toe en bak de koolrabi kort mee.
- Schenk er de bouillon bij en stoof de koolrabi op laag vuur in circa 30 minuten gaar. Voeg eventueel nog een scheutje bouillon toe als al het vocht verdampt is.
- Hak de kervel grof en roer voor het serveren één eetlepel door de gestoofde koolrabi. Kook deze fijne blaadjes niet mee want dan blijft er weinig van de smaak over.
- Haal de entrecote een half uur voor het bakken uit de koeling en laat afgedekt op temperatuur komen.
- Dep de entrecote droog en bestrooi met zout en peper.
- Smelt boter in een koekenpan en bak de entrecote aan beide kanten in circa 2 minuten goudbruin en van binnen rosé. Haal de entrecote uit de koekenpan en laat afgedekt met aluminiumfolie 2 minuten nagaren.
- Halveer de honingtomaten. Verhit een koekenpan en bak de honingtomaten in één eetlepel olijfolie gedurende 2 minuten.
- Schep de gestoofde koolrabi samen met de honingtomaten op het bord en schik de entrecote er naast. Schep een klontje ansjovisboter op de entrecote en strooi eventueel nog wat kervel over het bord.