Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.

Desemenzo

Voor goed brood moet je de tijd nemen, vindt bakker Edwin Klaasen van Desemenzo. Dat doet hij zelf wanneer hij met zorg z’n ingrediënten uitkiest (liefst biologisch en bij voorkeur uit Nederland) en zijn deeg urenlang laat rijzen zodat het een natuurlijke smaak ontwikkelt. En hij hoopt dat jij dat doet door er lekker langzaam van te genieten.

 ‘Ambachtelijk gebakken brood verdient respect’

 ‘Je moet niet veel brood eten, maar gezond brood’

 ‘Mijn missie? Ik wil dat iedereen puur en eerlijk brood eet’

Voor Edwin bestaat er geen beter brood dan desembrood. Van niets meer dan water, bloem, zeezout en z’n desemcultuur maakt hij prachtige soorten met een dunne, knapperige korst en een luchtige structuur. In zo’n brood kan rogge zitten, maar ook walnoten. Of een hele range van vijgen, peren, hazelnoten, rozijnen, specerijen en rum, zoals in Edwin’s paradepaardje het Kletzenbrood.

Om je Desemenzo brood in optima forma te kunnen eten, koop je het bij ZTRDG voorgebakken, oftewel ‘almost ready’. Dan hoeft het alleen nog even de oven in en staat het vervolgens lekker geurend, knapperig en vers op tafel. En dat is precies zoals Edwin zijn brood het liefst ziet.