Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
  • Wisselend aanbod per dag
  • op woensdag & vrijdag alle producten beschikbaar      
  • Meer weten over ZTRDG?

De Ketchupfabriek

Als eigenaar én enige werknemer van ’s lands kleinste fabriek is Patrick Keizer van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in de weer met het maken van ketchup. Klokslag acht begint hij met het wassen en snijden van tomaten, paprika’s en uien. Om negen uur gaan de pannen op het vuur. En aan het eind van de dag kan de ketchup na een langdurig proces van inkoken, pureren, zeven en kruiden in fraaie flesjes gegoten worden. Eén groot avontuur vindt de voormalige vormgever en hobby-kok zijn Ketchupfabriek. Lekkere ketchup maken is arbeidsintensief, maar ook ontzettend leuk.

‘Mosterdketchup is het beste van twee werelden: je proeft eerst de volle smaak van rijpe tomaten en dan de sensatie van grove mosterd’

Dankzij social media en mond-tot-mond reclame hebben de ketchups van de Ketchupfabriek een schare fans die heel Nederland bestrijkt. Chef-koks van gerenommeerde restaurants gebruiken ze in de keuken. Zo’n 8000 flessen per jaar produceert Patrick inmiddels; de klassieke ketchup, de Polderketchup met chipotl-pepers en de Mosterdketchup zijn haast niet aan te slepen. Dát vindt hij misschien wel het allermooiste aan zijn ketchup-avontuur: dat mensen na twee jaar nog altijd terug blijven komen.