Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
  • Bestellingen voor 28 april kunnen geplaatst worden tot 26 april 9 a.m. in verband met Koningsdag
  • Meer weten over ZTRDG?

Ghee Easy

In de Indiase keuken wordt ghee al duizenden jaren gebruikt om te bakken, te braden en te frituren. Het heeft een heel hoog verbrandingspunt waardoor je het met een gerust hart kunt verhitten tot 250 °C, zonder dat het ongezonde stoffen oplevert. Nog meer plussen: het is ook een smaakmaker, boordevol goede vetzuren en vitamines.

‘Ghee is gezond, maar vooral lekker. Het heeft een heerlijke butterscotch-achtige geur en een intense roombotersmaak’

David Klingen kreeg de intens-lekkere smaak van ghee met de paplepel ingegoten. Zijn healthy-hippie moeder maakte wekelijks haar eigen ghee, waarbij een grote pan uren op het fornuis stond te pruttelen. Davids Ghee Easy is dan ook gemaakt naar haar recept, volgens de traditionele Indiase methode. Maar dan wel van mooie Hollandse roomboter. De boter wordt geklaard door hem langdurig heel beheerst te verhitten. Om 3 uur ’s nachts gaat ‘ie de pan in, de volgende ochtend om 12 uur is de ghee klaar. Doordat alle vocht in de boter dan verdampt is, houd je puur botervet over. En dat heeft een fantastisch rijke smaak.