Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
  • Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
  • Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
  • Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
Corné van Roessel

Corné van Roessel

Een boerderij met een slagerij op het erf: dat is in Nederland een zeldzaamheid. Bij De Walhoeve in het Brabantse Goirle bleek het een gouden zet, want de deur wordt er platgelopen. Tot een jaar of zes geleden was de verkoop van eigen vlees nog bijzaak op dit familiebedrijf, maar in 2010 gooide veehouder Corné van Roessel het roer om. Hij nam een slager in dienst, breidde de verkoop uit naar horeca en grootkeuken en zocht de samenwerking op met collega’s. Daardoor is er in de boerderijwinkel niet alleen vers vlees van eigen stieren verkrijgbaar; je kunt er werkelijk al je boodschappen doen.

‘De stierkalveren groeien hier in alle rust op en krijgen voer van eigen land’

De Van Roessels mesten al decennialang stierkalfjes van echte vleesrassen af. De dieren krijgen voer van eigen land en groeien in alle rust op in de stallen rond het boerenbedrijf. Als ze een jaar of twee zijn, slachtrijp en rond de 600 kilo, gaan ze naar het nabijgelegen slachthuis. Het vlees komt vervolgens terug op de boerderij en wordt daar geportioneerd. Producten van kop tot staart vind je in de slagersvitrine op De Walhoeve; van entrecotes tot sukade en van verse worst tot hamburger. Soms kan het zijn dat een biefstukje of runderhaas even niet verkrijgbaar is, omdat er pas een dier geslacht wordt als het vorige helemaal verkocht is. Maar liefhebbers van ouderwetse kwaliteit hebben daar geen moeite mee. Die weten wat het wachten waard is.

Producten van Walhoeve