Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
citroen-citroengrasgranité

citroen-citroengrasgranité

met trilzwam

ca. 4 uur
2
personen

Een van de meest simpele doch elegante recepten in het boek Zuur van Bas Robben is een citroengranité met white fungus. Paddenstoelen in een dessert horen wij je denken? Nou, wij moesten ook even op onderzoek uit naar de trilzwam, zoals deze bijzondere paddenstoel ook wel wordt genoemd. De trilzwam lijkt wel wat op een spons en heeft een crunchy textuur. De Chinezen eten deze paddenstoel om zijn geneeskrachtige werking: het zou o.a. goed zijn voor de vochtbalans, bij suikerziekte, bronchitis en nog een hele lijst. Wij vinden het vooral een prachtexemplaar met een zeer delicate smaak. En dat is precies de reden waarom deze paddenstoel zich goed leent voor zoete gerechten. 

Ook Lekker (met)

1 biologische sinaasappel
1 biologische citroen
1 biologische limoen
1 grapefruit
250 g suiker
25 g Jacob Hooy kinabast
3 el Jacob Hooy citroenzuurpoeder
5 cm gember, in plakjes
4 stukken gedroogde sinaasappelschil
4 steranijs
20 zwarte peperkorrels
4 gedroogde pruimen
20 jeneverbessen
ook nodig: brandschone weckpot van 1,5 l inhoud en brandschone lege flessen
0 0
Zelfgemaakte tonicsiroop

Zelfgemaakte tonicsiroop

Borrel en Snack
ca. 25 min
14
personen
200 g zoete aardappel, geschild
2 tl delicious. earl grey thee
zout
400 g dikke kabeljauwfilet, héél vers
1/2 komkommer
1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
3 takjes koriander, blaadjes ter garnering, steeltjes vo
sap van 4 limoenen
2 tenen knoflook, geplet
1 chilipeper, in dunne ringen
1 el koriandersteeltjes, heel fijngehakt
3 cm verse gember, in dunne lucifers
0 0
kabeljauwceviche

kabeljauwceviche

met zoete aardappel en earl grey
Voorgerecht
ca. 30 min
4
personen
3 paprika’s, rood, oranje en geel
2 el kristalsuiker
zout
2 el witte rijstazijn
1 el venkelzaad
1 tl sichuan peperkorrels
een paar druppels geroosterde-sesamolie
ook nodig: ziplock-zakjes
0 0
Zoetzure paprika’s

Zoetzure paprika’s

met venkelzaad en szechuanpeper
Borrel en Snack
ca. 30 min
4
personen
500 gr broodkruimels
500 g licht kruimige aardappels, geschild en in blokjes
zout
100 g boter
500 g Hart & Co zuurkool
8 eieren
100 g bloem
zwarte peper
ook nodig: pan om in te frituren + arachideolie, keukenpapier
Voor de gin-mayonaise
1 ei
1 el mosterd
250 ml arachideolie
1 el appelciderazijn
2 el V2C classic gin
0 0
Zuurkoolkroketjes

Zuurkoolkroketjes

met gin-mayonaise
Borrel en Snack
ca. 1u en 15 min
10
personen

Recent bekeken