Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
Buffalo farm Twente

Buffalo farm Twente

Mozzarella uit Twente? Het kan lekker wel! Alfons en Andra namen de boerderij over van hun ouders en besloten naast koeien buffels te gaan houden. Buffalo Farm Twente was geboren. Van buffelmelk maak je natuurlijk mozzarella, en om dat écht goed te doen, haalden Alfons en Andra Italiaanse expertise in huis. Alfons melkt dus twee keer per dag de buffels en Gennaro maakt daar elke dag verse buffelmozzarella van.

Overigens maken ze niet alleen buffelmozzarella, ook koemozzarella, Ricotta, Treccia di Bufala, , Primosale (verse buffelkaas), Caciocavallo en Scamorza komen van de boerderij. Echt waanzinnig bijzonder is de gerookte buffelmozzarella – niet te verwarren met Scamorza, dat is gerookte en gedroogde mozzarella van zowel koe- als buffelmelk. De licht gerookte buffelmozzarella is niet gedroogd, maar vers. Hierdoor is de buitenkant wat steviger en heeft het die bijzondere gerookte smaak, maar is de binnenkant nog zacht en smeuïg.

En wil je een keer echt indruk maken op je gasten? Zet dan deze MEGA-burrata op tafel: 700 gram verse kaas, gemaakt van mozzarella en room! Heerlijk met Franse linzen, rucola en basilicum olie.