Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
  • Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
  • Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
  • Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis

Bimi

Ook de wondere wereld der groente wordt geteisterd door modetrends. Groentes die gaan (cress, mini-groente, groente-in-andere-kleuren-dan-je-gewend-bent). En groentes die komen. Uit die laatste categorie komt de bimi, die we in eerste instantie alleen nog bij de horeca-groothandel zagen, maar nu ook in de groentewinkel en supermarkt. Bimi is familie van de broccoli en - wat ons betreft - veel leuker. De slanke look-alike is een kruising tussen broccoli en Chinese groene kool (kailan) en het grote voordeel is dat je 'm in zijn geheel kunt eten. Steeltje én hoofdje smaken lekker: zoet, licht peperig, met een klein bittertje. Bimi is een dikke tien jaar geleden ontwikkeld door een Japans bedrijf en duikt nu wereldwijd op onder een idioot scala aan namen: broccolini, broccoletti, asparation en Tenderstem. Je kunt het stomen, roerbakken, koken en sauteren en het smaakt (hoe kan het anders) bijzonder goed in Aziatische gerechten. Gaan wij lekker niet doen. Wij stomen of koken onze bimi héél kort en dippen 'm daarna in een bagna cauda: een lekker sausje met olijfolie, knoflook en ansjovis. Bagna cauda Kook 8 tenen knoflook en 8 ansjovisfilets op laag vuur in een steelpannetje met 150 ml slagroom. De knoflook moet helemaal zacht zijn, de vis 'gesmolten'. Pureer met de staafmixer tot een gladde egale saus. Voeg 40 gram roomboter toe en een scheut lekkere olijfolie en blijf roeren tot de boter gesmolten is. De saus moet dan een beetje dikkig zijn. Schenk in een vuurvast (saus)kommetje en plaats dat op een rechaud. Serveer met de bimi (die knapperig en beetgaar is) en lekker brood.