- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
Recept ingrediƫnten Print
Voor de soep:
500 g rode bieten
1 ui
2 wortelen
1 el geraspte verse gember
1 el olijfolie
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl gemalen kaneel
1 blikje gepelde tomaten
1 pot groentebouillon (400 ml)
400 ml water
100 g blauwe kaas
Voor de groentechips:
200 ml olie om te frituren
1 pastinaak
1 wortel
1 rode biet
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
- Schil de bieten en snij ze in kleine blokjes.
- Snipper de ui en snij de wortel fijn.
- Fruit de wortel, ui en gember in de olijfolie in een ruime kookpan. Voeg de overige specerijen toe en fruit het even mee. Voeg de bieten, tomaten, bouillon en water toe en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan ca. 45 min. zachtjes koken tot de biet goed gaar is.
- Pureer de soep met een staafmixer egaal en breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Verhit de olie in een steelpan (180 °C). Snij de groenten in dunne chips dikke plakjes en in frituur in ca. 20 sec. goudbruin. Verdeel ze op keukenpapier en bestrooi met zout. Schep de soep in kommen of diepe borden en kruimel er wat blauwe kaas over. Garneer met de groentechips.