Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
  • Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
  • Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
  • Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
Ronny van der Horst

Ronny van der Horst

Al drie generaties lang, maar liefst 75 jaar, wordt er bij Bakker Piet in Elspeet brood en banket gebakken. En in die lange periode zijn Piet van der Horst en zijn nazaten met hun tijd meegaan, maar het ambacht hebben ze altijd gekoesterd. Voor kleinzoon Ronny leidde dat zes jaar geleden tot het besluit om van de broodmixen en poeders af te stappen en weer op de ouderwetse manier te gaan bakken. Met de receptenboekjes van zijn opa en met de simpele basisgrondstoffen bloem, water en zout.

‘Voor ons brood gebruiken we bloem, desem, water en zout. De mooie smaak ontstaat door het lange rijpingsproces van het deeg’

Omdat hij graag een stapje verder gaat, wilde Ronny ook de ouderwetse keten boer-molenaar-bakker herstellen. Op de akkers rond Elspeet wordt nu dus eigen graan geteeld, dat bij een lokale molen gemalen wordt. En als het even kan, gebeurt dat duurzaam, dus ‘op de wind’. Van lokale ingrediënten wordt in eigen bakkerij vervolgens Puur Veluws brood gebakken, met gebruik van zelfgemaakte desem. Het deeg wordt met de hand verwerkt en mag lang rijpen zodat het volop smaak ontwikkelt. Sommige Puur Veluws broden zijn 24 uur ‘onderweg’, maar het resultaat is er ook naar. De geur, de smaak, de krokante korst en de luchtige kruim zijn ongekend lekker.

 

Producten van Bakker Piet